Hvad er en succes-historie egentlig?

‘Lotte, du er succeshistorie. Når du kan, så kan jeg også få mine drømme opfyldt’

LKbh får jeg ofte at vide af en ung mand, at jeg er en succeshistorie… og det har virkelig givet mig noget at tænke over!

En succeshistorie? OK. Hvad er en succeshistorie?

Jeg tror den mest almindelige definition på success er når det går godt, både på arbejdsmæssigt og privat. Det hele det er bare fantastisk. Weee! Success, success, det er positivt!

Er jeg en success?

Jeg havde ikke haft angstanfald i fire år, så lige pludselig så kom de igen.

Kan succeshistorie være at lade sig indlægge på den psykiatriske afdeling?

Kan en succeshistorie være at sige “Nu kan jeg ikke mere, jeg kan ikke mere. Jeg vil ikke mere.”?

Kan en succeshistorie være at være en rollemodel for andre?

Lotte Kaspersen holder foredrag

Det er mit liv

Jeg vil ikke leve et liv hvor jeg gemmer mig når jeg har det dårligt, fordi jeg er bange for at folk tænker “hej, var det ikke hende der var en succeshistorie?” Det er OK at jeg vågner om morgen og føler at jeg ikke kan trække vejret. Det er OK at jeg kommer helt ned med nakken.

Det er jo sådan det er: op ad trapperne,  så skubber man lidt opad og så går vi lidt videre, og så falder vi. Og det er OK. Mon ikke alle mennesker har det sådan? Men hold kæft hvor er vi gode til at skjule det! Jeg har i hvert fald altid været god til det.

Men nu vil jeg ud af min hule. Om jeg kan trække vejret eller ej.

Jeg skal ud og og tale for os der har det svært. Os der også er rigtig gode til at mærke livet. Når jeg sidder her og kan trække vejret, så er er jeg lige ved at tude af lykke. Så er det OK at sige “Ja, jeg lod mig indskrive på psykiatrisk, jeg kunne ikke mere.”

Lige nu tager jeg et sekund ad gangen, et  minut ad gangen,  en lille time ad gangen og så øver jeg mig – for første gang – i at tale langsomt. det er fandme svært!

Jeg skal ikke være en ny Lotte. Jeg skal være den gamle Lotte, jeg skal bare være en Lotte som lærer stille og roligt, og ikke hiver efter vejret, når jeg snakker – og jeg skal øve mig  i – og det er megasvært, når man i 44 år har gjort det modsatte –  ikke at suge alt til mig.

Men det er OK at det lykkes 99,9% første dag, og lidt mindre næste dag. Og så går det op i 99% igen tredje dag.

For en succeshistorie, det er at ville sit liv.

Jeg vil ikke gemme mig mere, om jeg så er en succeshistorie eller ej, for jeg er faktisk ligeglad. Ikke med jer (slet ikke), men om I synes jeg er det eller ej.

Jeg vil bare gerne være åbenhjertig, ærlig, sårbar – med fare for at nogen misforstår mig… jeg er faktisk en ret gennemsnitlig, en nææææææsten helt almindelig og en lille smule kugleskør jyde!